Material

STERLING SILVER 925
Sterling Silver är en av de mest använda metallerna i världen. I sitt renaste tillstånd är silver så mjukt att man inte kan använda det i smyckestillverkning, därför använder man sig av en legering (blandning) med en annan metall, vanligtvis koppar, för att förstärka silvret. Denna blandning av silver och koppar kallas sterling silver 925.

▪ Varför mörknar mina smycken?

▪ Tidigare kunde jag bära silversmycken, men nu blir allt missfärgat på mig?

▪ Kan jag duscha med mina smycken?

▪ Hur rengör jag mina smycken?

Silversmycken är hållbara men allt silver mörknar med tiden. Silver reagerar på svavelväte och syre som bland annat finns på huden, i olika tyger, parfym och i vissa hudkrämer.
Allt som påverkar kroppens kemi, påverkar hur man svärtar silversmycken. Helt plötsligt kan silversmycken börja bli svarta (eller sluta bli svarta) för att något i kroppen ändras. Det kan exempelvis vara puberteten, graviditet, amning, man börjar eller slutar med medicin, börjar eller slutar träna, matvanor, övergångsåldern, blir sjuk, operation m.m. Omgivningen påverkar också våra silversmycken, allt vi tillför kroppen, som smink, hudkrämer, parfym och miljön man befinner sig i. Exempelvis så kan en semester med salt badstrand och mycket sol vara förödande för dina smycken.

Metaller som silver rostar inte men de kan snabbare få en mörkare ton om man ofta utsätter dem för vatten, så ta av smycket innan dusch, träning mm.

 

GULD VERMEIL
Vermeil ser ut som rent guld fast till bättre pris. Guld Vermeil är en tjock guldplätering som innehåller minst 2.5 mikroner och basmetallen måste vara Sterling Silver. Våra smycken med guld vermeil håller länge och ger ett intrycka av 100% rent guld.

▪ Försvinner guldet?

▪  Är jag allergisk mot guld vermeil?

▪ Kan jag duscha med mina smycken i guld vermeil?

▪ Hur rengör jag mina smycken?

Guld vermeil är det bästa alternativet efter rent guld då det har ett så tjockt lager guld och håller länge.

Våra smycken med guld vermeil innehåller inte koppar, krom eller nickel, vilket är de mest kända metallerna för att ge en allergisk reaktion.
För att hålla dina smycken fina så länge som möjligt, undvik att bära dem när du duschar, tränar, badar bastu, eller någon typ av värme. Ta på dig dem efter att parfym, hud -och hårprodukter torkat in, så det inte kommer i kontakt med dina smycken. 

För att rengöra, använd en mjuk, torr mikrofiberduk. Använd inte kemiska rengöringsmedel, eftersom det sannolikt kommer att ta bort guldfärgen.

 

GULDPLÄTERING
Några av våra produkter har guldplätering över Sterling Silver 925.
Undvik att bära ditt smycke när du duschar, tränar, badar bastu, eller någon typ av värme. Ta på dig dina smycken efter att parfym, hud -och hårprodukter torkat in, så det inte kommer i kontakt med dina smycken.